Afscheidshuis

Afscheid nemen is misschien wel het moeilijkste dat een mens moet doen. De pijn die een mens dan voelt heeft alles met liefde te maken. Rouw is de keerzijde van liefde.
Van de dag van overlijden tot en met de dag van de uitvaart nemen de naasten afscheid van de overledene. Een opbaring kan thuis plaatsvinden. Voor veel mensen is dat heel prettig omdat ze binnen kunnen lopen wanneer ze willen en in hun eigen vertrouwde omgeving zijn.

Toch zijn er ook veel mensen die liever elders afscheid willen nemen van hun dierbare tot de dag van de uitvaart. Maar dan uiteraard wel in een omgeving waar zij op eigen gelegenheid terecht kunnen en de sfeer huiselijk en warm is. Een plek waar je je zoveel mogelijk op je gemak en veilig voelt en waar je mensen kunt uitnodigen en koffie kunt drinken met elkaar. Hiervoor kunt u terecht in het Afscheidshuis van de Stichting Begraafplaats Voorhout, gelegen op een unieke plek in het centrum van Voorhout.

Het Afscheidshuis biedt u de ruimte! Tijdens de opbaring is er gelegenheid om afscheid te nemen zonder eerst een afspraak te hoeven maken. De nabestaanden krijgen een sleutel, waarmee zij toegang krijgen tot het Afscheidshuis, waar in alle rust afscheid kan worden genomen.

Het afscheidshuis biedt:
– 2 afscheidskamers, die dagelijks toegankelijk zijn
– Goede wifi-verbinding
– Voldoende parkeergelegenheid op het nabijgelegen kerkplein
– Een pantry met keukenblokje en diverse voorzieningen
– De mogelijkheid voor een condoleance met klein gezelschap